Cărți și manuale universitare

Ioan-Cosmin MIHAI – Securitatea informațiilor, Editura Sitech, 2012
ISBN 978-606-11-29203-4

Securitatea Informatiilor

Cartea pornește de la premiza că sistemele informatice actuale sunt – cu toate progresele permanente în domeniu – vulnerabile la atacuri și defectări/erori, în condițiile în care au crescut cerințele privind un nivel înalt al dependabilităţii şi survivabilităţii, dar şi riscurile acestor factori perturbatori.
Lucrarea se bazează pe un studiu amplu, interdisciplinar, și abordează în profunzime problematica securității informatice. Scopul cărții „Securitatea informațiilor” este studierea securității informațiilor și propunerea unor soluții pentru îmbunătățirea acesteia.
Cartea „Securitatea informațiilor” poate fi comandată de la:


Ioan-Cosmin MIHAI – Securitatea sistemului informatic, Editura Dunărea de Jos, 2007
ISBN 978-973-627-369-8

Securitatea sistemului informatic

Securitatea sistemului informatic împiedică atacatorii să-și atingă obiectivele printr-un acces neautorizat sau o utilizare neautorizată a calculatorului sau a rețelei.

Această carte prezintă bazele securității sistemului informatic. Cele trei concepte de bază a securității informațiilor pe Internet sunt confidențialitatea, integritatea și valabilitatea. Conceptele legate de utilizatorii ce folosesc informațiile sunt autentificarea, autorizarea și ne-repudierea.

Victor Valeriu PATRICIU, Monica Ene PIETROSANU, Ion BICA, Justin PRIESCU – Semnături electronice și securitate informatică, Editura All, 2006

Semnături electronice

În contextul utilizării tot mai accentuate a Internetului în activitățile comerciale, economice sau de administrație, care a condus la apariția unor noi paradigme, precum e-comerț, e-guvernare, e-administrație, e-plați etc., apare ca esențială stabilirea unui cadru robust și de încredere pentru aplicațiile software care implementează astfel de servicii. Acest lucru necesita însă însușirea unor concepte și cunoștințe profesionale din două domenii de activitate: securitate informatică și drept.

Ramón J. HONTANON – Securitatea în Linux, Editura Teora, 2005

Securitatea in Linux

Cartea „Securitatea în Linux” oferă o bibliografie cuprinzătoare care este destinată administratorilor de rețea și utilizatorilor de Linux experimentați.

Subiectele de securitate sunt prezentate într-o abordare pragmatică, descriind pe scurt teoria corespunzătoare fiecărui concept însa cu un accent puternic pe aplicarea sa directă în administrarea serverelor de Linux, incluzând exemple și tipuri de configurații.

Ramón J. HONTANON – Securitatea rețelelor , Editura Teora, 2003

Securitatea Retelelor

O breșă de securitate care dezvăluie informații confidențiale, ale dumneavoastră sau ale clienților, poate fi catastrofală pentru afacerea dumneavoastră!

Citind cărți precum „Securitatea rețelelor”, dar și urmărindu-i pe hackeri și învățând de la ei, puteți începe să le înțelegeți atacurile, modul lor de lucru, cum procedează și care le sunt motivele. Citiți, luați aminte și folosiți informația! Această carte reprezintă Biblia punctelor vulnerabile și a contramăsurilor.

Gil HELD, Kent HUNDLEY – Arhitecturi de securitate, Editura Teora, 2003

Arhitecturi de securitate

„Cisco – Arhitecturi de securitate” este o carte pentru administratorii și inginerii de rețea care doresc să înțeleagă mai bine securitatea rețelelor Cisco, echipamentele, programele, protocoalele TCP/IP și dispozitivele de securitate folosite de acest sistem.

Se prezintă protecția unei rețele accesate printr-un ruter Cisco, îmbunatățirea securității rețelei, pericolele interne și externe privind securitatea unei rețele și modalități de prevenire a acestora.