Conferința internațională Security for Information Technology and Communications – SECITC 2013

Articol postat de:

secitc-2013

La Cercul Militar Național din București, în perioada 25-26 iunie 2013, a avut loc cea de-a VI-a ediție a conferinței internaționale Security for Information Technology and Communications.

Evenimentul a fost organizat de Academia Tehnică Militară în parteneriat cu Academia de Studii Economice București, și cu sprijinul CERT-RO, al Institutului pentru Tehnologii Avansate (ITA) și al Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS). Scopul conferințelor SECITC este acela de a reuni specialişti, cercetători, matematicieni, ingineri, oameni de știință, dezvoltatori de soluţii sau practicieni din domeniul securităţii cibernetice și de a le oferi posibilitatea de a stabili colaborări noi în cadrul proiectelor actuale sau viitoare de cercetare, să prezinte rezultatele cercetărilor, și să stabilească colaborări între mediul universitar şi industria de profil.

Prezentările din cadrul celor cinci secțiuni au acoperit următoarele domenii: algoritmi de criptare și protocoale, tehnologii de securitate pentru TIC, managementul securității informației.

Conferinţa internaţională SECITC este organizată anual, începând din anul 2006, şi publică lucrări în limba engleză. O dată cu cea de-a VI-a ediție, se poate aprecia că evenimentul câștigă importanță și vizibilitate la nivel internațional. Potrivit organizatorilor au fost primite peste 100 articole dintre care doar 40 au fost admise.

Detalii despre conferință pot fi gasite la www.secitc.eu/

Sursa foto: www.secitc.eu
Sursa articolului: CERT-RO