Avast – un antivirus gratuit si rapid

Articol postat de:

antivirus

Avast! Free Antivirus a ramas cel mai bun antivirus gratuit in testul AV Comparatives al detectiei la cerere impotriva tuturor virusilor, repetand performanta de anul trecut. Avast! a avut viteza de scanare cea mai rapida dintre 20 de programe antivirus testate de organizatia independenta.

“Cu avast! poti avea atat viteza cat si precizie” spune Vince Steckler, CEO al AVAST Software. “avast! iti demonstreaza ca poti avea protectie gratuita la nivel de top fara incarcari suplimentare care iti ingreuneaza PC si iti usureaza portofelul’.

Avast! a avut cea mai rapida viteza de scanare din 20 de programe antivirus cu 17 MB/s. Aceasta performanta a fost cu 30% mai buna decat Norton Symantec sau AVG si de aproape 3 ori mai rapid decat Microsoft Security Essentials, care s-a clasat penultimul.

Avast! Free Antivirus a detectat 99,3% din aproape un milion de mostre de malware, depasind produse platite ca Norton Symantec, AVG, Kaspersky sau Trend Micro. MSE, celalalt produs gratuit testat a fost cu mult mai jos decat avast!, ocupand abia locul 15 din 20.

Avast! 5.0 a fost proiectat pentru viteza. La timpul lansarii, testele efectuale pe un procesor mobil Intel Core i5 au aratat o imbunatatire cu 40% a vitezei fata de versiunea precedenta si un consum redus in paralel.

Din cele 20 de produse testate doar 6 ofera atat versiune gratuita cat si platita. Avast! a fost singurul increzator in a concura cu versiunea gratuita intr-o competitie umar la umar impotriva tututor versiunilor platite.

Sursa: AV Comparatives