Bitdefender QuickScan – utilitar gratuit care scanează calculatorul sub 60 secunde

Articol postat de:

Bitdefender

BitDefender a lansat versiunea oficiala a BitDefender QuickScan, un instrument online de detectie a amenintarilor existente pe calculatoare. Noul instrument vine cu noi functii, dar si cu un website actualizat cu cele mai noi informatii despre amenintarile online.

Din februarie 2009, data la care a fost lansata versiunea beta a QuickScan, acesta a identificat malware pe 30% dintre calculatoarele scanate; versiunea finala a QuickScan ofera utilizatorilor un instrument rapid si la indemana de detectie a celor mai recente amenintari informatice.

Astfel, BitDefender QuickScan o este o alternativa sigura la solutiile traditionale de scanare online – scaneaza rapid sistemele si compara posibilele tipare de malware si semnaturi de virusi cu baza de semnaturi mereu actualizata, disponibila „in cloud”. O scanare cu QuickScan dureaza aproximativ 60 de secunde, deoarece motoarele de scanare sunt localizate pe serverele BitDefender si componentele locale trimit spre analiza doar elementele relevante din fisierele suspecte, ceea ce asigura o viteza superioara altor scannere online.

Pe durata functionarii variantei beta a acestui serviciu, tehnologia BitDefender QuickScan si-a demonstrat valoarea: din cele peste 2.3 milioane de calculatoare scanate lunar, BitDefender QuickScan a detectat infectii la peste 30% dintre acestea. Datorita rezultatelor foarte bune inregistrate la testele beta, BitDefender a integrat tehnologia de scanare in cea mai noua generatie de produse de securitate, BitDefender 2011.

Sursa: Bitdefender