Panda Security lansează versiunea 5.05 a soluției sale de securitate bazată pe cloud

Articol postat de:

Panda

Panda Security, “The Cloud Security Company”, anunta lansarea versiunii 5.05 a solutiei sale de securitate bazata pe cloud, Panda Cloud Office Protection. Aceasta versiune include noi functionalitati destinate simplificarii administrarii, facand-o mai eficienta, consolidand controlul asupra retelelor companiei si reducand efortul de mentenanta depus de parteneri sau furnizorii de servicii.

Noul Panda Cloud Office Protection v.5.05 a fost proiectat special pentru a imbunatati oferta partenerilor care vand solutii de securitate si furnizorilor de servicii care gestioneaza de la distanta securitatea clientilor.

Datorita integrarii celor trei solutii Panda Cloud Protection, partenerii pot identifica acum cu usurinta oportunitati pentru generarea de vanzari si de venituri suplimentare nu doar prin cross-selling sau up-selling, dar si prin identificarea computerelor si a serverelor neprotejate datorita unei mai bune monitorizari a retelei.

Managementul securitatii IT, externalizate sub forma de serviciu este acum mult mai usor, deoarece aceasta solutie se concentreaza pe maximizarea eficientei pentru parteneri. Acum, furnizorii de servicii pot exporta profilele de securitate existente catre alti clienti, cu un singur click, facand o considerabila economie de timp.

Aceasta noua versiune permite de asemenea partenerilor sa rezolve in mod eficient incidentele clientilor, imediat si de la distanta, pentru ca noua consola de management permite identificarea problemelor fara a fi nevoie de loguri sau vizite costisitoare la sediul clientului. In mod similar, actiuni specifice in retelele clientilor pot fi identificate si prioritizate, iar calitatea serviciilor este garantata prin generarea de rapoarte consolidate pentru intreaga baza de clienti.

Concept relativ nou si dezbatut mult in ultimii ani, “Cloud computing” presupune furnizarea resurselor informatice externe (software, spatiu de stocare, putere de calcul) prin intermediul internetului, sub forma de servicii, catre diversi utilizatori.

Pana acum, in Romania, cloud computing a fost popular mai ales in randul companiilor mici, care se confrunta cu lipsa personalului IT si care nu au puterea de a investi si mentine in infrastructurile IT de care au nevoie. Totusi, incepand cu 2009, se constata ca mari companii se orienteaza din ce in ce mai mult catre “cloud services”, in conditiile in care aplicatiile tip “enterprise”, integrarea datelor lor, securitatea solicitata devin toate accesibile mult mai rapid si ieftin.

Sursa: Panda Security