ACDC – Advanced Cyber Defence Centre (Centrul de Protecție Anti-Botnet) lansează portalul comunității ACDC

Articol postat de:

ACDC

București, România, 24 septembrie 2014

ACDC – Advanced Cyber Defence Centre (Centrul de Protecție Anti-Botnet) lansează portalul comunității ACDC ce va permite organizațiilor să se alăture acestui proiect.

ACDC reprezintă un proiect-pilot european, activ din februarie 2013, care include nu mai puțin de 28 de organizații din 14 țări europene implicate în acest efort multi-dimensional de luptă împotriva rețelelor de tip botnet.

Pe de-o parte, ACDC a lansat botfree.eu, un website destinat utilizatorilor simpli, non-tehnici, din toată Europa, prin care li se explică conceptul de “botnet” și totodată li se oferă acces la un set de servicii și instrumente de curățare prin intermediul unei rețele de 8 centre naționale de suport din România, Germania, Franța, Italia, Spania, Belgia, Croația și Portugalia.

Mai mult, ACDC a creat un portal destinat comunității pentru a ajuta organizațiile de tip CERT, furnizorii de servicii de internet, furnizorii de servicii de electronice și organizații de cercetare să facă schimb de date și soluții pentru a accelera procesul de detecție a botnet-ilor și pentru a încuraja procesul de inovare în special în ceea ce privește tratarea fenomenului pe dispozitivele mobile și computere.

Portalul ACDC a fost lansat oficial pe 24 septembrie, în cadrul conferinței ISD. Această lansare reprezintă momentul oficial de deschidere a activității ACDC pentru organizațiile din afara proiectului.

Sursa foto: http://www.acdc-project.eu/
Sursa articolului: www.cert-ro.eu