Alarmant! Aplicațiile de pe iPhone știu unde ești și pe cine suni

Articol postat de:

iphone_spying

Una din cinci aplicatii gratuite din AppStore poate accesa lista de contacte din terminal fara sa oferte niciun avertisment utilizatorului, iar 40% dintre acestea stiu in orice moment unde este userul – arata un studiu realizat de Bitdefender.

Informatiile sunt cu atat mai importante cu cat ele pot fi accesbilite companiilor terte, care ruleaza campanii de publicitate si pot targeta astfel utilizatorii carora sa le trimita informatii personalizate.

’’Avand in vedere ca nu toate aplicatiile au un comportament corect, este posibil ca unele dintre ele sa acceseze informatii pentru alte motive decat cele declarate, despre care putem doar specula. Nu putem fi siguri de comportamentul unei aplicatii decat dupa o analiza amanuntita. Este insa important pentru utilizator sa stie daca o aplicatie ii acceseaza lista de contacte sau daca ii monitorizeaza locatia, mai ales daca aceste informatii nu sunt relevante pentru ceea ce face de fapt aplicatia’’, a declarat Cosmin Sandu, Product Manager, Bitdefender.

Potrivit cercetarii Bitdefender, doar 57,5% din aplicatii cripteaza datele stocate, astfel ca userii sa fie in siguranta, fara riscul ca informatiile sa fie utilizate de altcineva.

Sursa foto: boltonhitech.com
Sursa articolului: TehnoPol


Add Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>