Atenție la conturile bancare. Hackerii au furat 78 de milioane de dolari

Articol postat de:

bank_hack

Se intampla in Statele Unite ale Americii, unde un grup de infractori cibernetici a furat din mai multe conturi bancare nu mai putin de 78 de milioane de dolari.

Infractorii foloseau software-ul cunoscut ca Zeus sau SpyEye, care e gazduit de sistemele a zeci de banci, si care permite transferul automat de bani intre conturi.

Daca anchetatorii au declarat pana acum ca cei care au atacat conturile cunosc foarte bine toate sistemele de siguranta si elementele care stau la baza securitatii online pentru prevenirea de atacuri cibernetice, cei de la Guardian Analytics explica mai pe larg despre ce este vorba. Acestia au declarat ca noua tehnica este suficient de complexa pentru a ataca chipurile si PIN-ul si alti doi factori de autentificare si pentru a evita transferul intregului continut intr-un singur cont in acelasi timp, lucru care declanseaza banuieli.

Sursa foto: news.cnet.com
Sursa articolului:
TehnoPol


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>