Cele mai multe escrocherii pe Facebook promit să dezvăluie vizitatorii profilului

Articol postat de:

see-who-viewed-profile-21

Aproape un sfert din escrocheriile de pe Facebook promit utilizatorilor sa le dezvaluie cine le-a vazut profilul, releva un studiu realizat de Bitdefender, realizat in perioada octombrie 2012-martie 2013.

Pe locul doi in topul escrocheriilor se afla un presupus film deocheat infatisand-o pe cantareata Rihanna. Un click pe un astfel de link instaleaza virusi pe calculatoarele victimelor si ii pacaleste sa dezvaluie date personale.

„Escrocii folosesc diverse tertipuri si minciuni pentru a starni curiozitatea utilizatorilor. Un click dat in graba ii poate costa pe acestia destul de mult in termeni de pierdere a datelor personale sau chiar mai rau. Frecventa anumitor teme in escrocheriile de pe retelele sociale le poate indica utilizatorilor care sunt mesajele de care sa se fereasca”, declara Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

Cercetarea a aratat ca Rihanna si Taylor Swift au fost numele de vedete cele mai folosite pentru a pacali utilizatorii, in ultima jumatate de an. Acestora le urmeaza Kim Kardashian, Megan Fox, Justin Bieber, Selena Gomez si Chris Brown.

Daca in Romania utilizatorii sunt mai atrasi de escrocheria „Vezi cine ti-a vazut profilul”, in Franta oamenii se lasa pacaliti sa isi „schimbe” culoarea paginii de Facebook. Englezii si spaniolii, in schimb, cad repede in capcana promisiunii ca pot afla care dintre fostii iubiti le verifica profilul.

Utilizatorii se pot proteja de amenitarile aparute pe Facebook cu aplicatia gratuita Bitdefender Safego.

Sursa foto: newsen.iguanahosting.com
Sursa articolului: hit.ro


Add Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>