Bitdefender, soluție hardware pentru securizarea dispozitivelor inteligente

Articol postat de:

boxSE_smb

Bitdefender anunță dezvoltarea unui produs hardware unic în industrie care va securiza atât calculatoarele, tabletele și terminalele smartphone, cât și smart TV-urile, frigiderele de ultimă generație, sistemele de iluminat sau sistemele de alarmă conectate la Wi-Fi. Produsul, ce poartă denumirea Bitdefender BOX, va fi disponibil în primă fază doar pe piața americană, unde va putea fi pre-comandat de utilizatori începând cu mijlocul lunii decembrie.

Producătorul românesc de soluții de securitate cibernetică devine astfel primul jucător din industrie care creează o soluție completă împotriva amenințărilor informatice pentru toate dispozitivele – Internet of Things –  în contextul în care tot mai multe terminale ce nu permit instalarea unui antivirus se conectează la Internet.

’’În piața globală s-a depașit de mult etapa în care singurele dispozitive conectate la Internet erau computerul și telefoanele mobile. Studiile noastre arată că 31% dintre americani își conectează cel puțin un dispozitiv casnic, iar 9% dintre aceștia au un alt terminal decât televizorul conectat la Internet. Vorbim de dispozitive de supraveghere, termostate, electrocasnice de bucătărie sau sisteme automate pentru casă. Am vazut astfel că este absolut necesară dezvoltarea unei soluții de securitate care să le protejeze pe toate acestea și am inceput să lucrăm la Bitdefender BOX acum mai bine de un an de zile’’, a precizat Bogdan Dumitru, Chief Technology Officer, Bitdefender.

Bitdefender alocă pe piața din SUA un buget de promovare de peste 5 milioane de dolari, în primul an, pe acest produs, care va ajunge propriu-zis la clienți în ianuarie 2015.

Lansarea oficiala va avea loc la sfarșitul lui ianuarie, în Statele Unite ale Americii. Planul de lansare include dupa piața americană, câteva piețe din Europa de Vest.

Bitdefender BOX este un mix ingenios de hardware și software, prezentat într-o carcasa cu un design minimalist, care oferă un nivel de protecție inovator pentru toate lucrurile și persoanele care trec pragul unei case.

Gradul complex de protecție la nivel de rețea previne orice tip de amenințare chiar dinainte de a ajunge pe dispozitivele inteligente care ne înconjoară acasă. Totodată, Bitdefender BOX este dotat și cu tehnologii anti-furt, care previn pierderea sau furtul dispozitivelor, dar și funcții de tune-up, care optimizează și actualizează sistemele de operare pentru a asigura o funcționare cât mai bună.

Sursa foto: www.bitdefender.ro
Sursa articolului: www.faravirusi.com


Add Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>