Blackberry lansează o tableta securizată

Articol postat de:

BB-Security

BlackBerry a lansat SecuTablet, o tabletă dezvoltată pentru companiile care pun accent pe securizarea datelor.

Dezvoltată în parteneriat cu Samsung  și IBM, hardware-ul este un Galaxy Tab S 10.5 cu software BlackBerry integrat pentru a proteja informațiile importante, realizat de noua divizie Secusmart.

Primul indiciu care demonstrează că SecuTablet nu este pentru utilizatorii de rând este preţul prohibitiv. La 2.380 de dolari, aceasta poate fi cea mai scumpă tabletă pe care Samsung a produs-o până în prezent. Aparent, diferenţa de preţ dintre un Galaxy Tab S obişnuit şi SecuTablet este software-ul preinstalat de către BlackBerry. Datele sunt criptate, iar accesul la ele se poate face fie prin intermediul amprentei vocale a utilizatorului, fie printr-un dispozitiv proprietar numit Secusmart Security Card, informează Go4IT.

Desigur, tableta oferă în continuare aceeaşi funcţionalitate obişnuită, pe lângă capabilităţile de securizare avansate. Toate aplicaţiile normale de Android pot fi instalate, iar cei care le utilizează nu trebuie să se îngrijoreze.

Acestea rulează într-un sandbox separat, care nu afectează datele protejate. Acest lucru este posibil graţie unui software realizat de IBM, care separă aplicaţiile personale şi informaţiile lor de cele importante. Astfel de funcţii sunt clar orientate către mediul corporate, unde scurgerile de informaţii ar putea avea efecte devastatoare pentru companii.

După acest anunţ putem observa în ce direcţie pare să meargă în continuare compania canadiană. În ciuda faptului că SecuTablet este produs de Samsung şi că nu rulează BlackBerry OS, acesta este totuşi un dispozitiv pe care doar o companie cu atât de multă experienţă în mediul corporate precum BlackBerry l-ar putea realiza. Rămâne de văzut dacă şi restul dispozitivelor sale de acest gen din viitor vor fi produse în parteneriat cu Samsung şi IBM, alături de alţi parteneri, sau dacă se va întoarce la producţia internă de hardware.

Sursa foto: blackberryrocks.com
Sursa articolului: www.securityportal.ro