Bogații Chinei,vizați de infractori cibernetici

Articol postat de:

hackerichina

Hackerii din China atacă din ce în ce mai des persoanele bogate ale țării, în urma evoluției tehnologice care le permite sustragerea informațiilor prețioase.

Un nou raport al companiei Trend Micro arată creșterea orientării atacurilor cibernetice către persoanele bogate din China, hackerii profitând de evoluția tehnologiei care le permite accesarea dispozitivelor pentru a sustrage informații valoroase, precum date bancare, scrie The Register.

Potrivit companiei, această orientare a crescut rapid din 2011, numărul hackerilor dublându-se la finalul anului 2013 și se estimează că va fi de trei ori mai mare, până la finalul acestui an. Hackerii vizează elita chineză care a profitat în urma capitalismului, dar și cea a altor țări, deoarece Beijing s-a concentrat pe dominația externă în domeniul informației și al spionajului, a explicat Tom Kellerman, ofițer de securitate Trend Micro.

,,Hackerii care nu simpatizează regimul consideră că banii sunt buni și că infracțiunile au evoluat odată cu tehnologia”, a declarat Kellerman. Datele companiei Trend Micro se bazează pe 1,4 milioane de mesaje care ar fi fost trimise de cătrehackeri prin serviciul de mesagerie chinez QQ. Volumul mesajelor reprezintă un număr dublu al conversațiilor dintre hackerifață de 2012, potrivit cercetătorilor.

,, Rețeaua de subsol a Chinei a continuat să crească și este foarte profitabilă, costul conectivității și al hardware-ului continuă să scadă și apar din ce în ce mai mulți utilizatori care nu iau măsuri adecvate de securitate. Pe scurt, este o perioadă bună pentru a fi un infractor cibernetic în China. Atât timp cât se pot face bani din acest lucru, oamenii ar putea fi tentați să devină infractori cibernetici”, a explicat Lion Gu, expert în securitate.

În raport se explică și faptul că malware-ul este redirecționat către utilizatorii de mobile, pentru a se conforma cu migrația globală de la calculatoare la smartphones.

Sursa foto: www.securityportal.ro
Sursa articolului: www.securityportal.ro


Add Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>