CERT-RO a organizat împreună cu ENISA cursurile tehnice ”Network forensics” și ”Advanced Persistent Threat Incident Handling”

Articol postat de:

Binary Matrix Security

Joi, 12 decembrie 2013 CERT-RO a organizat în colaborare cu ENISA – Agenția Europeană pentru Securitatea  Reţelelor și a Informațiilor cursurile tehnice ”Network forensics” și ”Advanced Persistent Threat Incident Handling”.

Unul dintre obiectivele ENISA este acela de a oferi sprijin și asistență  organizațiilor naționale de tip CERT din statele membre. Drept consecință, începând cu anul 2008 ENISA a organizat o serie de workshop-uri în spațiul european pentru cei implicați în procesul de răspuns la incidente de securitate cibernetică –  “CERT Exercises”.

La workshop-ul prezentat în București au participat reprezentanți ai unor instituții publice naționale, cu responsabilitati în domeniul criminalității informatice sau al securității cibernetice..

Acest exercițiu a fost compus din 4 sesiuni de prezentare, având ca subiect 2 teme: APT/targeted persistent attacks incident handling with technical hands on case study on Zeus și Network Forensics.

Sursa foto: www.zen.co.uk
Sursa articolului: http://cert-ro.eu/


Add Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>