Cum vor SUA să prevină atacurile informatice

Articol postat de:

80681_1

Guvernul american a lansat miercuri un mecanism de prevenire a atacurilor informatice, suspectate că ar viza securitatea naţională a ţării.

Washingtonul a autorizat crearea unei reţele pentru schimbul de informaţii cu privire la atacuri informatice, mecanism care va funcţiona pe bază de voluntariat.

Obiectivul principal al acestei măsuri constă în protejarea infrastructurii statului împotriva unor atacuri care ar putea să o paralizeze, transmite Mediafax.

„Acest caz reprezintă o dovadă că sectorul privat şi Guvernul pot şi trebuie să lucreze împreună pentru a elimina această ameninţare”, a declarat preşedintele american Barack Obama, citat într-un comunicat.

„Deşi această iniţiativă reprezintă un pas important, încă rămân multe de făcut pentru consolidarea securităţii în domeniul Internetului”, a adăugat el.

„Prosperitatea Americii, securitatea sa naţională şi libertăţile noastre individuale depind de angajamentul nostru de a garanta securitatea în domeniul Internetului, care trebuie să inspire încredere şi să fie interoperabil”, a subliniat Obama.

Recent, experţi în domeniul securităţii informatice au anunţat că au descoperit un virus folosit în spionajul cibernetic care a vizat guverne şi companii din 31 de state şi au afirmat că acest virus era sponsorizat de către un stat.

Sursa foto: www.puterea.ro
Sursa articolului: www.securityportal.ro


Add Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>