Detectare on-body, metodă de blocare pe ANDROID

Articol postat de:

android_on-body_detection_wide-e38dc051683982e0

Google lansează o nouă funcție de blocare, bazată pe un dispozitiv care determină când telefonul este lăsat din mâna utilizatorului.

Potrivit CNet, noul mod folosit pentru protecția datelor se numește detectare on-body.  Prin intermediul noii caracteristici, dispozitivul este deblocat cât timp este asupra utilizatorului, atunci când acesta îl ține în mână sau în buzunar. Atunci când utilizatorul pune telefonul jos, acesta se blochează. Astfel, datele nu vor fi accesate la fel de ușor de către alte persoane.

Google a adăugat și alte caractetistici de blocare inteligentă sistemului de operare Android. Pornind de la versiunea Android 5.0 Lollipop, dispozitivele mobile pot detecta dacă un aparat Bluetooth de încredere sau o etichetă near-fielnd-communication se află în apropiere și pot dezactiva blocarea de securitate.

Google încă nu a confirmat noua funcție, iar detectarea on-body nu presupune faptul că telefonul înțelege că este purtat de proprietarul său. Dispozitivul rămâne blocat și după ce este ridicat, iar când utilizatorul înmânează telefonul deblocat unei alte persoane, acesta rămâne deblocat.

Funcția a fost remarcată de către Android Police pe un Nexus 5 care rulează sistemul Android 5.0.1. Aceasta se regăsește pe mai multe dispozitive, inclusiv pe majoritatea celor din gama Nexus.

 

Sursa foto: www.techstage.de
Sursa articolului: www.securityportal.ro