Experții în securitate, depășiți de Internet of Things

Articol postat de:

cyber security

Cu un deficit global de un milion de angajați în securitate, companiile trebuie să pregătească experți în domeniu, a sustine Cisco Systems.

Deficitul experților în securitate va fi și mai mare în următorii cinci ani, determinat de expansiunea Internet of Things, care va face ca infrastructura Web să fie mult mai complexă și dificil de apărat, au spus reprezentanții Cisco Systems.

Acest deficit a devenit o problemă critică pentru economia globală. Deși externalizarea procedurilor spre cloud a ameliorat problema, creșterea complexității infrastructurii și expansiunea rapidă a dispozitivelor conectate la Internet of Things a transformat acest lucru într-o situație critică, a explicat Sujata Ramamoorthy, reprezentant Cisco Systems, citată de EWeek.

,,Aceste trend-uri determină nevoia de noi abilități în industria securității, deoarece rețelele devin mai complexe. Afacerile evoluează, în ansamblu”, a spus Ramamoorthy. Pentru a acoperi cererea globală, este nevoie de aproximativ un milion de experți în securitate, arată raportul Cisco Annual Security 2014.

Potrivit companiei, daunele de miliarde de dolari cauzate de infracțiunile cibernetice vor face ca experții în securitate să fie din ce în ce mai căutați.. ,,În timp, multe organizații vor descoperi că pot beneficia de pe urma cooptării acestor experți în propriile echipe”, scrie în raport.

Sursa foto: www.medicalplasticsnews.com
Sursa articolului: www.securityportal.ro