Furtul datelor de pe smartphone, combătut de senzori

Articol postat de:

8474526

Cercetătorii dezvoltă un ,,kill switch” pentru telefoane care recunoaște atunci când dispozitivul se află în mâinile unui hoț.

Software-ul este dezvoltat de cercetătorii din cadrul grupului Interactive and Trustworthy Techonologies, Universitatea Caledoniană din Glasgow. Programul stabilește un tipar al modului în care utilizatorul folosește telefonul în mod normal, prin identificarea aplicațiilor folosite, timpul accesării acestora, dar și indicatori subtili, precum felul în care telefonul este ținut, scrie BBC.

Software-ul realizază rapid dacă un telefon nu este folosit de proprietar și oprește furtul datelor. ,,Ne folosim de predictibilitatea vieții noastre zilnice. Utilizatorii accesează aplicații diferite, la ore diferite, iar tiparul acestora sunt legate de aceleași locații, în mod normal. Folosind surse separate de date generate de telefon, este posibilă stabilirea rapidă a unui profil al comportamentului tipic al proprietarului unui telefon”, a spus Dr. Gunes Kayacik, coordonatorul proiectului.

Conform cercetătorului, versiunea actuală a software-ului poate detecta dacă un telefon a fost furat în câteva minute. Pe lângă funcția de dispozitiv anti-furt, software-ul poate fi folosit ca garant al identității atunci când indivizii folosesc telefoanele pentru cumpărături online.

Sursa foto: www.mindscrapermobile.com
Sursa articolului: www.securityportal.ro