Google sporește protecția Android

Articol postat de:

android-security-apps

Google mărește securitatea pentru utilizatorii Android, pentru a combate potențialele acțiuni malițioase ale aplicațiilor.

,, Pornind de la Verify apps, care protejează oamenii când instalează aplicații din afara Google Play, vom scoate o nouă îmbunătățire care va verifica încontinuu dispozitivele pentru a se asigura că aplicațiile se comportă într-o manieră sigură”, a spus Rich Cannings, inginer însecuritate Google.

Potrivit raportului Internet Security Threat Report al companiei Symantec, 3262 de variații ale malware-uluiAndroid au fost detectate în 2013, cu un declin de 14% față de 2012. Totuși, în raport este subliniat faptul că atacatorii încearcă să facă utilizatorii să descarce versiuni ale aplicațiilor care conțin troieni, relatează Security Week.

Cannings a catalogat riscul malware pentru Android drept ,,minuscul” și a spus că Google este dedicată să ofere cea mai bună securitate pentru utilizatorii Android.

,, Pentru că aplicațiile potențial dăunătoare sunt foarte rare, majoritatea oamenilor nu vor vedea niciodată o avertizare că dețin acest strat adițional de protecție, însă ne așteptăm ca un număr mic dintre aceștia să observe avertizări, ca rezultat al acestor noi capacități. Vestea bună e că foarte puțini oameni au întâlnit asta. Mai puțin de 0,18% din instalările realizate anul trecut s-au petrecut după ce cineva a primit o avertizare despre potențialul dăunător al unei aplicații”, a încheiat Cannings.

Sursa foto: www.digitaltrends.com
Sursa articolului: www.securityportal.ro


Add Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>