Instrumentele Cloud Sharing, risc primar de securitate

Articol postat de:

cloud-storage

Organizațiile consideră instrumentele publice de cloud sharing un risc primar al securității, conform unui studiu realizat de institutele Axway și Ponemon.

Din studiul ,,Achieving Security in Workplace File Sharing” reiese că peste 50% din organizații consideră că servicii populare de sharing precum DropBoxGoogle Docs și Box nu sunt potrivite pentru utilizarea în afaceri.  Au fost evidențiate incapacitatea respondenților de a determina dacă date sensibile sunt pierdute sau furate și temeri asupra consecințelor negative pe care cloud-urile publice le au din cauza potențialei pierderi de proprietate intelectuală, relatează Info-Security Magazine.

,, Suntem conștienți de consecințele catastrofice care pot rezulta în urma spargerii securității de către aceste instrumente. Totuși, sperăm că aceste descoperiri vor încuraja organizațiile să își privească atent strategiile de securitate legate de file sharing și să implementeze un set de tehnologii care pot asigura transferul sigur de informație sensibilă”, a spus Larry Ponemon, fondator al Institutului Ponemon.

Din studiu a mai rezultat că în 89% din organizații  nu se știe dacă date confidențiale sunt pierdute din cauza unei spargeri în cloud-ul public, deși 80% din ele au spus că sunt îngrijorate în ceea ce privește consecințele negative ale acestor instrumente.

Sursa foto: www.esoftload.info
Sursa articolului: www.securityportal.ro


Add Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>