INTEL va implementa tehnologia COGNITEC în dispozitive

Articol postat de:

download

Cognitec Systems a încheiat un contract de colaborare pentru dezvoltare și licențiere de software cu Intel Corporation.

Fondată în 2002, Cognitec este o companie germană specializată în soluții biometrice, în special în tehnologie de detectare a feței.

Prin intermediul colaborării, cele două companii vor implementa tehnologia de recunoaștere faciala în dispozitivele electronice Intel. Autentificarea pe PC-uri, notebook-uri, tablete sau telefoane mobile va deveni mai sigură după ce noua tehnologie va înlocui parolele obișnuite, informează Source Security.

,, Intel coordonează avansări importante în domeniul securității și al biometricii. Colaborarea cu Cognitec este un ingredient cheie în dezvoltarea metodelor de autentificare bazate pe recunoașterea faciala, care sunt sigure, însă și ușor de utilizat pentru clienți și întreprinderi”, a declarat Manish Tangri, reprezentant Intel Corporation.

,, Cognitec este mândră pentru că a fost aleasă de Intel pentru această implementare importantă a tehnologiei noastre.Tehnologia de recunoaștere faciala va permite proprietarilor a milioane de dispozitive electrice să le protejeze și să le acceseze ușor, fără să fie nevoiți să memoreze parole”, a explicat Alfredo Herrera, Managing Director Cognitec Systems.

Sursa foto: findbiometrics.com
Sursa articolului: www.securityportal.ro