Liderii lumi, avertizaţi in privinţa atacurilor cibernetice

Articol postat de:

cybr

Elitele adunate la Forumul Economic Mondial de la Davos au primit avertismente privind daunele ce pot fi produse de atacurile cibernetice.

Eugene Kaspersky, directorul companiei de securitate Kaspersky Lab, a vorbit despre cum ar putea fi afectați atât utilizatorii casnici, dar și despre cum pot fi ”înghenunchiate” întregi națiuni cu ajutorul hackerilor, scrie Playtech.ro .

Numărul dispozitivelor ce pot fi sparte crește pe zi ce trece, a explicat Kaspersky. ”Ce numiți voi Internetul Tuturor Lucrurilor, eu numesc Internetul amenințărilor”, a spus el în fața liderilor lumii, la Davos.

Totuși, problema mai mare o reprezintă atacurile asupra guvernelor. ”Cel mai pesimist scenariu implică atacul unei infrastructuri mari, a unei centrale de energie, de exemplu. Dacă nu ai curent, restul nu funcționează”, a explicat expertul.

Nu numai Kaspersky a discutat despre atacuri cibernetice, ci și Toomas Hendrik Ilves, președinte al Estoniei. ”Poți creea haos în foarte multe feluri”, a spus el, opinând că este datoria guvernelor să ofere cetățenilor unelte de criptare, pentru a-și ține datele în siguranță.

El a reamintit și despre faptul că autoritățile responsabile cu traficul din Los Angeles au fost în grevă și au lăsat toate semafoarele pe roșu. ”Dar ce s-ar fi întâmplat dacă cineva le-ar face pe toate verzi”, a întrebat președintele Estoniei.

Jean-Paul Laborde, directorul diviziei de contra-terorism al ONU, a arătat că există din ce în ce mai multe legături între rețelele de crimă organizată și grupările extremiste, precum Statul Islamic, și a explicat că aceste grupări se unesc pentru a lansa atacuri cibernetice asupra autorităților.

El a făcut apel la comunitatea internațională, pentru crearea unei infrastrcturi internaționale care să faciliteze prinderea infractorilor cibernetici.

Sursa foto: www.vosizneias.com
Sursa articolului: www.securityportal.ro