Măsuri de securitate pentru cumpărăturile online cu cardul

Articol postat de:

Fotolia_18083243_STfnC

Internetul devine tot mai popular, asa incat tot mai multi dintre noi profitam de avantajele acestuia, printre care si cumparaturile de pe diverse magazine online, achitate de obicei cu cardul.

Cumparaturile online sunt confortabile, rapide, ieftine, dar exista si inconvenientele aferente. Poate ca cea mai importanta este nesiguranta achizitiei unui produs si serviciu conform asteptarilor, adica asa cum e prezentat in pozele de pe internet. Sau daca le primim la timp. Sau daca le primim, pentru ca unii au mai patit sa dea bani pe niste produse ale unor magazine-fantoma.

Unii dintre noi suntem reticenti si in privinta sigurantei platilor online, ca nu cumva datele cardului sa ajunga pe mana hotilor, sa pierdem niste bani platind pe cine stie ce site-uri false. Iata de ce, atunci cand facem cumparaturi online, trebuie sa ne luam cateva masuri de siguranta, pentru a evita orice fel de probleme.

Primul pas pe care trebuie să îl facă deținătorul de card este să înroleze cardul în sistemul 3D Secure. El trebuie să asigure confidențialitatea datelor de identificare a cardului și a parolei 3D Secure și să furnizeze informațiile doar pe acele pagini web securizate; să nu raspundă la mesaje email prin care i se solicită informațiile de securitate ale cardului și să nu furnizeze aceste informații, chiar dacă mesajele sunt sau par a fi trimise de comerciantul de la care dorește să cumpere sau la care a plasat deja o comandă, a declarat, pentru ghiseulbancar.ro, Anca Motcă, Director General Adjunct, Garanti Bank România.

De asemenea, trebuie sa verificam daca magazinul online este certificat. Să se achiziționeze de la magazine online / platforme cunoscute, de încredere Platformele care oferă servicii de procesare sunt auditate și implicit certificate PSI/DSS. Această certificare atestă conformitatea cu toate imperativele organizațiilor VISA și Mastercard din punct de vedere al siguranței. Unul dintre atributele esențiale al platformelor de procesare ține de criptarea datelor deținătorilor de carduri, care sunt transmise către banca emitentă, fără a se păstra în sistem.

Site-ul să ofere informații complete legate de tranzacția efectuată, precum și de detaliile și costurile livrării. De asemenea, trebuie să se verifice dacă pe site apar siglele MasterCard și Visa.

Sursa foto: fakturownia.pl
Sursa articolului: www.securityportal.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>