Oracle pregătește 147 patch-uri de securitate

Articol postat de:

oracle-java

Oracle va lansa un pachet de patch-uri de securitate, constand in 147 fix-uri pentru vulnerabilitatile din Java SE, baza sa de date, si alte produse.

Lansarea de marti va contine 36 de fix-uri pentru Java SE, potrivit unu anunt pre-lansare postat pe site-ul Oracle saptamana trecuta. 34 dintre punctele slabe vizate pot fi exploatate de catre un atacator pe o retea, fara a fi nevoie de autentificare, a declarat Oracle.

Aproximativ 25 de fix-uri vor fi lansate pentru diferite produse din catalogul Oracle Fusion Middleware, inclusiv WebCenter si GlassFish Server. 22 dintre acestea vizeaza vulnerabilitati care pot fi exploatate de la distanta, fata a necesita username si parola, scrie smartnews.ro.

16 patch-uri vizeaza software-ul lantului de aprovizionare Oracle, sase dintre vulnerabilitati putand fi exploatate de la distanta, fara autentificare. Alte 17 fix-uri vor fi destinate aplicatiilor PeopleSoft, 5 pentru baza de date Oracle, 11 pentru sistemul de operare Solaris si 9 pentru software-ul de virtualizare Oracle.

Potrivit anuntului, vor fi 5 patch-uri pentru baza de date Oracle, precum si 18 patch-uri pentru MySQL.

In ultima sa lansare, din luna octombrie 2013, Oracle a emis 127 de patch-uri 51 dintre acestea adresandu-se Java.

Sursa foto: www.wazoefu.com
Sursa articolului: www.securityportal.ro