Probleme de securitate Safari, remediate de Apple

Articol postat de:

safari-update12

Apple a actualizat browser-ul Safari după ce au fost descoperite mai multe vulnerabilități care supuneau utilizatorii la riscuri de securitate.

Actualizările pentru versiunile 6.1.4. și 7.0.4. ale browser-ului Safari sunt disponibile pentru mai multe platforme, printre care se află OS X Lion.Vulnerabilitățile puneau în pericol utilizatorii, care riscau să fie infectați cu malware provenit de la site-uri malițioase și de la atacuri distributed-denial-of-service (DDoS), scrieSmartNews .

Pentru moment, nu se știe dacă vulnerabilitățile au fost exploatate de către hackeri, iar politica Apple nu permite discutarea problemelor de securitate, pentru a proteja utilizatorii până când anchetele sunt finalizate, iar sistemele sunt actualizate. Reprezentanții US Computer Emergency Response Team (CERT) au recomandat celor care folosesc sistemele Apple să instaleze actualizările, cât mai curând posibil.

,,Apple a lansat actualizări pentru Safari în care sunt remediate vulnerabilități multiple. Unele dintre acestea pot permite unui atacator să execute de la distanță coduri arbitrare sau să provoace atacuri DDoS. Utilizatorii și administratorii sunt încurajați să aplice actualizările necesare”, a declarat CERT.

Sursa foto: www.macgasm.net
Sursa articolului: www.securityportal.ro