Program care detectează malware-ul înainte să acţioneze

Articol postat de:

descărcare (1)

O echipă de cercetători americani a dezvoltat un program antimalware care elimină software-ul malițios înainta ca acesta să acționeze.

Potrivit Washington Times, programul se numește Hyperion și poate identifica software malițios chiar și când nu se află pe lista amenințărilor cunoscute. Programul a fost dezvoltat de o echipă de 11 cercetători, care a semnat un acord de licențiere pentru comercializarea tehnologiei cu compania R&K Cyber Solutions.

Stacy Prowell, unul dintre dezvoltatorii Hyperion, consideră că programul va avea longevitate deoarece atacă malware-ul în stadiile incipiente. ,, Programul utilizează mai multe date ale software-ului analizat pentru a detecta ce tip de comportament va avea în anumite situații”, a declarat Prowell, care a explicat că tehnologia s-a aflat în curs de dezvoltare timp de zece ani.

,,Tehnologia poate detecta vulnerabilități și poate descoperi conținutul malițios înainte ca acesta să poată executa. Această abordare este mai bună decât detectarea semnăturii, care caută doar printre tiparele biților. Acestea pot fi ușor de ascuns, pot fi împrăștiate într-un program pentru a nu se potrivi cu o anumită semnătură”, a explicat cercetătorul.

Directorul R&K, Joseph Carter, susține că software-ul de compilare a tiparelor de comportament este o știință aflată în ascensiune, iar tehnologia va avea un ,,efect profund asupra analizei malware și asigurarea software-urilor.”

Sursa foto: bangordailynews.com
Sursa articolului: www.securityportal.ro


Add Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>