Se doreşte crearea unui centru european de combatare a criminalităţii informatice

Articol postat de:

piraterie-online

Comisia Europeana a propus crearea unui centru european care va avea ca scop sustinerea statelor in combatarea infractionalitatii informatice pe Internet, prioritatile sale fiind combaterea furturilor de date si pedofiliei.

„Oamenii se tem sa mai utilizeze calculatoarele si trebuie sa le restabilim increderea”, a explicat comisarul UE pentru Securitate, Cecilia Malmstrom.

„Un Centru european de combatere a criminalitatii cibernetice in sediul Europol (la Haga) va fi in centrul cooperarii pentru apararea Internetului”, a explicat ea.

Daca statele membre UE si Parlamentul European vor fi de acord cu crearea acestei noi instante europene, Centrul ar urma sa devina operational in ianuarie 2013, avand un buget de 4,6 milioane de euro si circa 50 de angajati, a subliniat Malmstrom.

Misiunile Centrului vor viza combaterea infractionalitatii organizate. Centrul nu va contracara descarcarile ilegale de materiale de pe Internet, ci va viza organizatiile care comercializeaza imagini folosite de pedofili, gruparile care comit fraude informatice.

„Pana la 600.000 de conturi de Facebook sunt blocate in fiecare zi din cauza atacurilor informatice”, reaminteste Executivul comunitar.

Unele state UE sunt foarte in urma la capitolul supravegherii Internetului, regreta Malmstrom, refuzand sa dea detalii.

Sursa foto: marketplace.org
Sursa articolului: TehnoPol