Sistemele automatizate de securitate, dorite de americani

Articol postat de:

CGC_Stacked_ColoronBlack

Agenția de Cercetare (DARPA) a Departamentului Apărării al Statelor Unite a lansat o competiție pentru a descoperi sistemele de apărare cibernetică ale viitorului.

Cyber Grand Challenge, descris ca fiind ,,primul turneu de acest fel” este creat pentru pornirea dezvoltării automatizării securității. Provocarea apare în perioada în care securitatea cibernetică este un subiect dezbătut de toată lumea, după activitatea troianului GameOver Zeus sau a ransomware-ului Cryptolocker, scrieThe Register.

La eveniment vor participa peste 30 de echipe, provenite din mediul academic sau din industrii. Acestea speră să creeze un sistem care va proteja rețelele de amenințările externe fără a fi necesară intervenția unui expert în securitate care, în opinia DARPA, intervine doar atunci când este prea târziu și repară vulnerabilități deja exploatate de către atacatori.

,,Metodele de securitate din prezent constă în coordonarea sistemelor computerizate de către experți pentru a identifica atacuri și pentru a crea semnături care să repare vulnerabilitățile. Acesta este un proces care poate dura luni de zile, începând de la momentul lansării atacului inițial. Singurul mod eficient de apărare împotriva atacurilor crescânde în volum și diversitate este să utilizăm sisteme automatizate, capabile să descopere și să neutralizeze instant atacuri”, a spus Mike Walker, reprezentant DARPA.

Cyber Grand Challenge va testa ,,inteligența mașinăriilor, nu a experților” și va urma un format de tip ,,capturează steagul”, determinând competitorii să descopere și să repare vulnerabilitățile din software. Deocamdată, în competiție s-au înscris 35 de echipe.

Sursa foto: www.darpa.mil
Sursa articolului: www.securityportal.ro