Smart TV-urile, următoarele ținte ale hackerilor

Articol postat de:

gate_tv

Televizoarele inteligente reprezintă potențiale ținte pentru hackeri, potrivit reprezentanților Kaspersky Lab.

Experții avertizează că prin conexiunea permanentă la Internet a smart TV-urilor, utilizatorii permit accesul virușilor informatici. Vizionarea serialelor online și descărcarea filmelor direct pe televizor devin practici tot mai populare, iar până la primul atac asupra TV-urilor ,,e doar o chestiune de timp”, a spus Eugene Kasperky, cofondator al companiei rusești Kasperksy Lab.

Un atac asupra smart TV-urilor ar putea crea haos printre utilizatori, în viziunea lui Kaspersky. Acesta consideră că următoarele dispozitive țintite de hackeri vor fi telefoanele mobile și televizoarele, chiar dacă firma Kaspersky Lab, care primește zilnic aproximativ 315 000 de rapoarte privind activități suspecte, nu a descoperit un virus care se afecteze televizoarele, relatează Mediafax.

,,Toate dispozitivele sunt vulnerabile. Teoretic, pot fi infectate milioane de aparate şi, la un moment dat, se va întâmpla. Care e diferenţa dintre un televizor şi un computer? Un ecran mai mare şi o telecomandă”, a adăugat Kaspersky. Potrivit studiilor, în jur de o sută de milioane de familii vor deține un smart TV, până în 2016.

Sursa foto: www.samsung.com
Sursa articolului: www.securityportal.ro