SPAM-UL, IN SCADERE

Articol postat de:

stop_spamming_cryptlife

Proporția de spam din traficul de mesaje e-mail continuă să scadă, au anunţat specialiştii companiei de securitate Kaspersky. Astfel, în ultimii trei ani, cota de mesaje nesolicitate a scăzut cu 10,7 puncte procentuale – în condiţiile în care agenții de publicitate se orientează tot mai mult către alte tipuri de publicitate online legitimă, care sunt acum disponibile și care au o rată de răspuns mai mare la costuri mai mici decât spam-ul.

image

Mesajele spam cu caracter promoţional comercial sunt înlocuite treptat cu cele ale infractorilor cibernetici, cum ar fi mesajele de tip spam care promovează produse ilegale sau pornografie. Un exemplu tipic este e-mailul din categoria „Călătorii și turism”, folosit în 5-10% din totalul traficului de mesaje spam. În prezent, anunțurile publicitare de acest gen sunt rare, dar experții au observat numeroase email-uri malware care exploatează activ teme precum ofertele de vacanţă și de petrecere a timpului liber.

 

image

De obicei, experţii în securitate IT recomandă utilizatorilor să își actualizeze periodic soluțiile antivirus, iar infractorii cibernetici au încercat să profite de acest lucru în 2013. În e-mailuri care par să fie trimise de către furnizori antivirus bine-cunoscuţi, precum Kaspersky Lab, McAfee, ESET, Symantec etc, aceştia le cereau utilizatorilor să îşi actualizeze sistemele cât mai curând, cu ajutorul fișierului atașat. Însă, ataşamentul conţinea un troian din familia ZeuS/Zbot, creat pentru a fura date importante ale utilizatorului, în special informaţii financiare.

image

Asia este responsabilă pentru 55,5% din cantitatea de spam la nivel mondial în 2013 (o creștere de 5,3 puncte procentuale față de 2012), urmată de America de Nord cu 19% (+ 3,2 puncte). Cota Europei de Est aproape s-a dublat față de anul precedent, plasând regiunea pe locul al treilea în clasament, cu 13,3%. Europa de Vest rămâne pe locul al patrulea, în ciuda unei scăderi de 2,4 puncte procentuale faţă de anul anterior, în timp ce America Latină ocupă locul al cincilea în clasament, scăzând la o treime față de procentul din 2012.

Sursa foto: www.cryptlife.com
Sursa articolului: www.chip.ro


Add Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>