Swift Copy – Atac de tip phishing asupra clientilor Yahoo

Articol postat de:

phishing-1

Atacurile de tip phishing asupra clientilor Yahoo! sunt din ce in ce mai dese, iar email-urile infectate ajung de cele mai multe ori direct in Inbox, filtrul anti-spam fiind demult depasit.

Ultima gaselnita este un email cu subiectul “Account details confirmation” trimis de Gaillard Gilbert.

Continutul este unul stufos, dar primele randuri sunt esentiale si pot convinge un neavizat sa treaca la pasul urmator: descarcarea fisierului atasat.

Hello Dear,

Please find attached copy of the Purchase Order.

Review and prepare to send me Proforma Invoice to enable me deposit Down Payment and on the attached, you I will find your last balance payment.

I will be waiting for your reply.

Regards

Joe Salazar
Sulzer Metco WOKA GmbH
Im Vorwerk 25, 36456 Barchfeld, Germany
Phone: +49 36961 861 81
Fax: +49 36961 861 47

Atasamentul poarta titlul Swift Copy.html si la deschiderea sa sunteti directionati spre paginahttp://chaussureslehane.be/login.dog3.yahoo.acount.snms.wig.pmns/yahoo.htm, identica in ceea ce priveste aspectul cu pagina de logare Yahoo!

Este bineinteles o pagina falsa, al carei scop este de a fura contul Yahoo! Aveti mereu grija pe ce site sunteti cand va logati pe email sau reteaua de socializare utilizata. Evitati sa dati click sau sa descarcati ceva din email-urile nesolicitate si care provin de la persoane pe care nu le cunoasteti. Desi este posibil ca si un cunoscut sa fie infectat si sa trimita email-uri infectate.

Sursa foto: www.computer.howstuffworks.com
Sursa articolului: www.faravirusi.com


Add Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>