Symatec a descoperit un nou program de spionaj

Articol postat de:

antivirus-protection

Symantec a declarat că a descoperit unul dintre cele mai softisticate programe malware studiate vreodată.

Denumit Reign, compania susține că a fost creat cel mai probabil de către un guvern și că a fost folosit timp de șase ani, împotriva mai multor ținte din lume. Odată instalat în computer, malware-ul poate capta imagini, fura parole și recupera fișiere șterse. Computerele din Rusia, Arabia Saudită și Irlanda au fost cele mai infectate, susțin experții Symantec.

Potrivit BBCmalware-ul a fost utilizat pentru a spiona organizații guvernamentale, afaceri și indivizi. Cercetătorii susțin că design-ul sofisticat al software-ului sugerează faptul că este un bug de spionaj cibernetic dezvoltat de un stat.

De asemenea, ei susțin că dezvoltarea acestuia a durat luni, poate chiar ani, iar creatorii programului au depus foarte mari eforturi pentru a-i acoperi urmele. ,, Programul pare că provine de la organizație din Occident. Acest fapt este sugerat de nivelul de expertiză și durata timpului în care a fost dezvoltat”, a spus Sian John, expert în securitate Symantec.

Symantec a comparat Reign cu Stuxnet, un worm despre care se crede că a fost creat de Statele Unite ale Americii și Israel pentru a ataca industria nucleară a Iranului. Deși scopul Stuxnet era să provoace daune echipamentelor, scopul malware-ului Reign pare a fi colectarea de informații.

Sursa foto: radio.krcb.org
Sursa articolului: securityportal.ro


Add Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>