UE poate cere ISP-ului blocarea accesului către site-uri

Articol postat de:

eu_mapa-300x199

Lupta cu pirateria nu este nici pe departe ușoară, dar UE face pași serioși în acest sens. Astfel, Curtea Europeana de Justiție a stabilit că țările membre UE au dreptul de a ordona unui ISP să blocheze accesul către site-urile care încalcă drepturile de autor.

Acest lucru va afecta utilizatorul atât prin faptul că acestuia i se poate bloca accesul la torrent, cât și la site-urile care oferă conținut video, așa cum sunt cele care găzduiesc seriale sau filme.

Decizia a sosit în urma disputei dintre două companii de filme, germanii de la Constantin Film Verleih și austriecii de la Wega-Filmproduktionsgesellschaft și providerul de internet UPC Telekabel Wien. ISP-ul a fost găsit vinovat de faptul ca este intermediarul ale cărui servicii sunt folosite pentru încălcarea drepturilor de autor.

Desigur, Austria trebuie să vadă acum dacă va profita de acest verdict și, de asemenea, și țările UE pot decide dacă vor introduce sau nu asemenea măsuri. Oricum ar fi, câtă vreme acest verdict există trebuie să înțelegem că lucrurile nu vor mai sta multă vreme așa cum stau acum.

Sursa foto: www.karadeniz-press.ro
Sursa articolului: www.hit.ro