Vedeți 5 cele mai grave incidente IT din istorie care au dus la pierderi de date

Articol postat de:

Automated_Incident_Management

Hackerii sunt de multe ori responsabili pentru pierderi de date importante, dar unele dintre cele mai grave incidente IT din istorie au fost cauzate pur si simplu de incompetenta. Iata cele mai faimoase scandaluri care au pornit de la pierderi de date importante.

Securitatea digitala a marilor companii este tot mai criticata, odata cu incidente precum cea mai recenta problema Twitter, in care 250.000 de conturi au fost compromise, dar pierderile de date nu sunt intotdeauna legate de vulnerabilitati exploatate de hackeri.

Pierderea datelor la Bank of America

Una dintre cele mai mari companii financiare din lume nu are o arhiva prea buna. Angajatii Bank of America au pierdut o copie a informatiilor personale a peste 1 milion de bugetari americani. Se pare ca backup-ul nu a ajuns sa fie utilizat de nimeni, insa pierderea unei asemenea cantitati de date este infricosatoare.

460x

Laptopul Marinei Regale

Laptopul furat de la un ofiter al Marinei Regale din Marea Britanie este cel mai bun exemplu de „Asa NU!”. HDD-ul laptopului continea date despre recrutii din ultimii 10 ani, iar portabilul a fost lasat intr-o masina care a fost apoi furata.
RenderSFW01_jpga0d6a8a3-db12-4d80-84fe-0ec7f7a5ac11Larger

Hackingul Heartland Payment Systems

Pe locul 6 in topul companiilor care proceseaza tranzactii cu carduri de credit, Heartland Payment Systems a fost victima hackerului Albert Gonzalez, iar pierderile de date au fost dezastruoase. Datele personale a peste 130 de milioane de clienti au ajuns in posesia hackerilor.

Heartland

Stickul USB al sistemului penitenciar britanic

Siguranta inchisorilor nu reprezinta si o garantie pentru siguranta IT a sistemului penitenciar din Marea Britanie. Dupa ce a transferat toate datele de pe un server secret pe un stick USB, un angajat a pierdut stickul. Informatiile care nu au fost recuperate includeau date despre 80.000 de infractori aflati in custodie.
c26-B007YX9O9Y-1-l

Datele militare instrainate de guvernul SUA

Poate cel mai periculos incident care nu a avut consecinte deosebit de grave este scandalul HDD-ului stricat al NARA (National Archive and Records Administration).

HDD-ul a fost trimis la reparatii unui specialist in recuperarea de date, care a descoperit informatiile personale a peste 75 milioane de angajati ai guvernului american, inclusiv date despre personalul militar. Din fericire, informatiile nu au fost instrainate, dar securitatea NARA lasa de dorit pentru informatii atat de sensibile.
washington-dc-370x229

Sursa foto: runbook-automation.com
Sursa articolului: hit.ro


Add Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>