Virus care se răspândește prin wi-fi, creat de britanici

Articol postat de:

Airborne-WiFi-virus_Forcetoknow.com_

Cercetătorii Universității din Liverpool au creat virusul Chameleon, care se poate prolifera prin Wi-Fi la fel de eficient ca răceala printre oameni.

Specialiștii britanici spun că virusul se poate răspândi pe mai multe rețele prin puncte de acces. Acesta poate evita detectarea și este capabil să identifice punctele de acces care sunt cel mai puțin protejate de parole și criptări, scrie CNet.

,,Conexiunile Wi-fi sunt o țintă pentru hackeri din cauza vulnerabilităților de securitate bine-documentate, ceea ce face ca detectarea și apărarea împotriva unui virus să fie dificilă.” a spus Allan Marshall, profesor specializat în securitatea rețelelor.

„ Crearea unui virus care poate ataca rețele Wi-Fi a fost considerată imposibilă, însă noi am demonstrate că este posibil și se poate răspândi rapid. Putem folosi datele generate de acest studio pentru a dezvolta noi tehnici de identificare a atacurilor”, a adăugat Marshall, citat de CNet.

Echipa a simulat un atac asupra Londrei într-un mediu de laborator. Din experiment a rezultat că virusul Chameleon se comportă precum un virus cu transmitere pe cale aeriană și a putut rămâne ascuns deoarece programele anitivirus scanează calculatorul și Internetul. Chameleon a rămas pe rețeaua Wi-Fi, trecând de punctele de acces protejate și a reușit să le descopere pe cele neprotejate, precum rețele publice din cafenele.

Sursa foto: www.forcetoknow.com
Sursa articolului: www.securityportal.ro