Virusi instalați în calculatoarele noi, avertizează Microsoft

Articol postat de:

Virus_on_New_Computer

Potrivit BBC News online, un studiu realizat Microsoft atrage atentia utilizatorilor cu privire la o problema fara precedent: virusii informatici instalati pe computerele noi. Asta pentru ca mai multe grupari informatice au reusit sa patrunda in liniile de productie ale componentelor de PC-uri.

Virusul descoperit este Nitol, care cauzeaza copierea informatiilor personale din conturile de mail ale utilizatorilor. Cum PC-urile erau unele noi, Microsoft nu a putut ajunge la alta concluzie decat ca acesta a fost instalat chiar in computerele noi, abia iesite de pe liniile de productie ale companiei.

Este vorba despre PC-uri care au fost realizate in China, iar specialistii Microsoft lucreaza acum pentru a descoperi “scurgerile de informatii” si cine se face vinovat pentru situatia creata.

Sunt curioasa insa daca aceste computere au ajuns la utilizatori si care ar putea sa fie daunele cerute de acestia, pentru ca a cumpara un computer nou si a te trezi cu un virus periculos instalat pe el nu e deloc un lucru de trecut cu vederea.

Sursa foto: nurshorai.com
Sursa articolului: TehnoPol


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>