Virusul care… iți dă amendă

Articol postat de:

31_amenda

Se intampla in Statele Unite ale Americii, unde mai multi utilizatori de Internet s-au trezit cu un mail prin care li se comunica faptul ca au de platit o amenda, acordata de Politia Federala SUA.

Virusul se numeste Reveton, a fost descoperit anul trecut, si cu toate acestea nimeni nu a reusit sa-i dea de cap.

Marea problema este faptul ca autoritatile din SUA chiar trimit mail-uri cu astfel de comunicari si americanii chiar pot plati online sanctiunile, asadar nu a fost greu deloc ca infractorii cibernetici sa gaseasca victime care sa incerce sa plateasca amenzile fictive.

Atunci cand utilizatorii acceseaza presupusul site unde platesc amenzile, acestia sunt directionati catre un site ce le blocheaza computerul, acesta oferind doar un mesaj ce pare trimis de catre FBI. Doar daca platesc sanctiunea de sute de dolari aceasta pagina s-ar debloca.

Autoritatile din State sustin ca primesc zilnic zeci de astfel de plangeri din partea utilizatorilor de Internet si chiar daca pentru moment in Romania nu a aparut un astfel de virus (din simpul motiv ca noi nu avem un ghiseu online sigur unde sa putem plati darile la stat si sanctiunile) nu este exclus ca pe viitor sa patim si noi la fel.

Sursa foto: rgnpress.ro
Sursa articolului: TehnoPol.ro