Vrei să schimbi tema de Facebook? Te alegi cu un virus de zile mari

Articol postat de:

facebook-virus

Utilizatorii de Facebook se lasa pacaliti de o presupusa aplicatie de Google Chrome care sustine ca va schimba tema contului de Facebook. In locul rezultatului dorit, oamenii se pricopsesc doar cu un virus care fura datele de autentificare ale utilizatorilor si genereaza zeci de blog-uri, folosind adresa de Gmail a victimelor in cazul in care acesta este trecuta in profil.

Potrivit Bitdefender, nu mai putin de 38 de mii de utilizatori s-au lasat pacaliti de aplicatia din Google Chrome Web Store si escrocheria se raspandeste rapid pentru ca, folosindu-se de identitatea unei victime, se afiseaza o reclama pe Google care directioneaza userii catre alte si alte pericole.

’’Atacatorii au dat o noua fata escrocheriei ce promitea sa schimbe culoarea paginii de Facebook si urmarea sa atraga utilizatorii pe site-uri periculoase, pentru a le fura datele de autentificare sau alte informatii personale. Prin crearea a zeci de bloguri atasate aceluiași cont, escrocheria se raspandește rapid printre prietenii de Facebook ai victimei’’, spune Catalin Cosoi, Chief Security Strategist Bitdefender.

Sursa foto: justnaira.com
Sursa articolului: TehnoPol


Add Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>