Whatsapp stochează informații private ale utilizatorilor

Articol postat de:

amenintarea-din-spatele-whatsapp-una-dintre-aplicatiile-de-top-ale-momentului_size1

Aceasta este acuzatia adusa aplicatiei folosita de foarte multi utilizatori de smartphone de catre autoritatile care asigura protectia datelor din Olanda si Canada.

Se pare ca in urma mai multor investigatii, autoritatile au descoperit ca serverele Whatsapp pastreaza informatii legate de contactele userilor. Este vorba despre contactele userilor aplicatiei care nu folosesc Whatsapp, dar care au ajuns intr-un fel sau altul in posesia adminilor aplicatiei. Pe intelesul tuturor: odata instalata, aplicatia solicita utilizatorilor efectuarea unei cautari pentru a-i depista pe cei din lista de contacte care detin Whatsapp. Odata cu aceasta verificare, toate datele contactelor ajung in serverele Whatsapp, iar de acolo nu sunt sterse.

In prezent, doar cei care au un iPhone pe care au instalat iOS 6 au posibilitatea de a adauga manual contactele, ceea ce inseamna ca cei cu Android, Windows Phone si iOS o varianta mai veche au “predat” informatii confidentiale despre prietenii lor serverelor Whatsapp fara sa isi dea seama.

Oficialii aplicatiei nu au declarat inca nimic cu privire la acest lucru, dar va tinem la curent cu ceea ce se va intampla pe viitor.

Sursa foto: yoda.ro
Sursa articolului:
TehnoPol


Add Comment RegisterLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>