Facebook Hacker – furt de date direct din browser

Articol postat de:

malware

Un kit personalizabil permite utilizatorilor sa fure date de autentificare pentru diverse servicii online.

Fara indoiala, phishing-ul este arma preferata a infractorilor cibernetici care urmaresc sa obtina informatii confidentiale de la utilizatori. Nou-aparutul instrument de sustras parole numit Facebook Hacker a atras atentia tuturor celor aflati in cautare de date de identificare si parole care, bineinteles, nu le apartin.

Acest kit permite infractorilor sa fure date de autentificare de la utilizatori fara ca acestia sa fie nevoiti sa le introduca in vreun formular, ca in scenariile clasice de phishing.

Un simplu click pe butonul “build” va duce la crearea unui fisier executabil server.exe salvat in directorul Facebook Hacker alaturi de continutul initial. Acest fisier server.exe va fi trimis viitoarelor victime.

Odata initializata, aplicatia server.exe va fura datele de autentificare pentru contul de Facebook® al victimei, impreuna cu numele de utilizatori si parolele pe care utilizatorul a solicitat browserului sa le memoreze cu scopul de a-i facilita viitoarele autentificari.

Pentru a strange cu succes parole, aceasta aplicatie include rutine speciale de colectare a datelor direct din browserele cele mai des utilizate si din clientul de mesagerie instant. Mai mult chiar, facebook hacker poate verifica si colecta informatii sensibile legate de conexiunile dial-up/VPN configurate pe calculatorul victimei si sa trimita via e-mail numele de utilizator, parola si domeniu.

Pentru a evita detectia, Facebook Hacker va cauta toate procesele care au legatura cu produsele de securitate si, odata detectate le va inchide. Este important de mentionat ca aplicatia vine cu o lista predefinita de solutii anti-virus care, odata gasite pe sistem sunt stopate.

De asemenea, malwareul cauta aplicatii de monitorizare a traficului pe retea si le inchide. Aceasta este o masura de securitate menita sa impiedice utilizatorii curiosi sa vada cum Facebook Hacker scoate parolele din calculator.

Sursa: Bitdefender