Programe de tip Adware

Articol postat de:

adware

Programele adware sunt programe ce se instalează în sistemul de operare şi transmit reclame. Reclamele sunt afişate ca nişte bannere în fereastra programului sau sunt afişate în ferestre noi de tip pop-up.

Programele adware sunt văzute de către dezvoltator ca o cale de publicitate a programelor concepute. Studiul impactului asupra utilizatorilor prin prezentarea de reclame către aplicaţia dezvoltată poate determina dezvoltatorul să menţină şi să îmbunătăţească aplicaţia sau produsul respectiv. De multe ori prin adware aplicaţia dezvoltată poate fi furnizată gratuit sau la un preţ redus.

Din punct de vedere al utilizatorului, programele adware sunt privite ca o formă de publicitate nedorită, ce-l întrerupe sau distrage de la activitatea curentă. Programele adware afişează reclame ce conţin animaţii sau bannere ce pâlpâie, distrăgând astfel atenţia utilizatorilor şi enervându-i. Anunţuri de tip pop-up pot apărea o dată la câteva minute şi pot conţine imagini pornografice ce încalcă anumite drepturi atunci când utilizatorii sunt copii. Link-uri către astfel de site-uri pot fi adăugate în fereastra browser-ului, în bookmark sau în istoria browser-ului.

Sursa foto: saviourforcomputer.blogspot.com
Sursa articolului: MIHAI, Ioan-Cosmin; “Securitatea informațiilor”, ISBN 978-606-11-29203-4, Editura Sitech, 2012