Aplicații pentru scanarea sistemului informatic

Scanere antivirus on-line
Scanerele antivirus prezentate sunt afișate în ordinea alfabetică a producătorilor.

Bitdefender Free Online Virus Scan

Scanează memoria sistemului, fișierele, directoarele și sectoarele de boot, oferind apoi opțiuni de curățare automată a fișierelor infectate.
Scanare bazată pe ActiveX.


Computer Associates Threat Scanner

Scanează computerul de viruși și spyware și poate detecta amenințări malware din browserul Internet Explorer. Pentru utilizarea scanner-ului trebuie instalat ActiveX.
Scanare bazată pe ActiveX. Necesită Internet Explorer.


Esset Free Online Antivirus Scanner

Utilizează tehnologia ThreatSense® și oferă o detecție a majorității formelor de malware: viruși, viermi, troieni, spyware și atacuri de tip phishing.
Scanare bazată pe ActiveX.


F-Secure Free Online Scanner

Detectează fișierele infectate cu viruși și spyware pe computerul dumneavoastră și oferă posibilitatea de dezinfecție dacă este cazul.
Scanare bazată pe ActiveX și Java Runtime Environment.


Kaspersky Lab Free Virus Scan

Oferă un scanner puternic ce scanează computerul foarte adânc în structura de fișiere, astfel încât scanarea poate dura mult. Nu oferă posibilitatea de înlăturare a malware-ului detectat.Scanare bazată pe ActiveX.


McAfee Free Virus Scan

Scanează computerul de viruși și prezintă o listă detaliată a fișierelor infectate. Sunt oferite link-uri cu informații despre viruși și cu informații despre curățarea computerului de viruși.Scanare bazată pe ActiveX.


Panda ActiveScan
Detectează diallers, rootkits și vulnerabilități ale securității. Dezinfectează viruși, viermi și troieni. Oferă o scanare rapidă precum și o scanare completă a computerului.
Scanare bazată pe ActiveX.

Rising Online Scanner

Oferă o detecție completă a virușilor de pe computer dar nu oferă și un serviciu on-line de ștergere și curățare a fișierelor infectate.
Scanare bazată pe ActiveX.


Symantec Norton Security ft. Norton Insight

Norton Insight scanează computerul de viruși, spyware, adware și de alte tipuri de amenințări malware. Instalează update-uri de securitate. Se dă click pe butonul Download now!.
Scanare bazată pe ActiveX.


Symantec Norton Virus Detection

Symantec Virus Detection oferă o scanare completă a computerului de viruși, viermi sau troieni. Se dă click pe butonul Start de la secțiunea Virus Detection.
Scanare bazata pe ActiveX. Necesită Internet Explorer.


Trend Micro HouseCall Free Online Virus Scanner

Detectează virușii, programele spyware și oferă un link pentru a descărca cu ușurință patch-urile de securitate ce lipsesc. Oferă un raport ce identifică amenințările detectate la adresa securității.
Scanare bazată pe ActiveX și Java VM.


Windows Live OneCare Safety Scanner

Detectează virușii și alte forme de malware și ajută la ștergerea lor. Oferă soluții de îmbunatățire a performanței calculatorului.
Scanare bazată pe ActiveX. Necesită Internet Explorer.