Avira detectează un Exploit pentru noua vulnerabilitate a FlashPlayer-ului

Asa-numita vulnerabilitate zero-day  din Flash Player-ul Adobe este exploatata, avertizeaza specialistul in securitate IT, Avira. Un update care sa rezolve problema este anuntat pentru sfarsitul lunii, pana atunci, utilizatorii au nevoie de protectie antimalware.

Adobe a confirmat vulnerabilitatea nou-descoperita si deja folosita din Flash Player. Deoarece inca nu exista un update disponibil, utilizatorii se pot infesta doar navigand pe Internet – obiecte Flash periculoase pot fi incorporate de catre cyber-criminali in aproape toate site-urile web, de exemplu prin reclame manipulatoare.

Solutiile anti-malware Avira protejeaza impotriva acestei amenintari, totusi. Noua bresa in securitate a fost deja detectata de Avira AntiVir prin proceduri euristice ca HEUR/HTML.Malware. Pentru malware-ul actual, o detectie cu numele EXP/Flash.CY a fost adaugata. Flash-ul periculos descarca si mai mult malware pentru a prelua controlul asupra calculatorului infestat – dar utilizatorii Avira sunt in siguranta. Mai multe detalii despre acest malware pot fi gasite pe Avira TechBlog.

Protectia de baza Avira AntiVir Personal detecteaza si blocheaza periculosul malware. Avira AntiVir Premium ofera o protectie mai avansata pentru 19.95 €. WebGuard-ul si MailGuard-ul integrate blocheaza malware-ul chiar inainte ca acesta sa ajunga la browser-ul web sau la programul de mail. Avira Premium Security Suite la 39.95 € protejeaza, de asemenea, impotriva acestor amenintari si contine in plus un firewall, control parental si solutie de back-up – pentru ca utilizatorii sa isi poata recupera datele importante.

Sursa: Avira