Congres de securitate cibernetică la Sibiu

Participanți din 20 de țări vor discuta despre securitatea cibernetică, cu prilejul celei de-a treia ediții a Congresului Internațional “Cybersecurity în România – platformă de dialog public-privat”, care va avea loc în perioada 23- 26 septembrie, la Sibiu.

Evenimentul este organizat de către Swiss WebAcademy (un ONG sibian), împreună cu Security Brokers Internațional (Italia), Agora Group și IntelSeCo. Consiliul Județean Sibiu, Universitatea ‘Lucian Blaga’ Sibiu și Consiliul Local Sibiu vor fi și anul acesta parteneri principali ai Congresului. Pentru a garanta neutralitatea evenimentului, Ambasada Elveției în România acordă și anul acesta egida să. Astfel, congresul va avea loc sub înaltul său patronaj și în prezența ambasadorului Elveției în România, E. S. Jean-Hubert Lebet scrieagerpres.ro.

Această ediție se va bucura de susținerea de excepție a ITU (Internațional Telecommunications Union, ONU-Geneva), care va sprijini organizarea congresului de la Sibiu, prin participarea reprezentanților departamentului de securitate cibernetică, prin asigurarea de asistență tehnică și prin participarea la prezentări a unor numeroși specialiști de renume mondial. De asemenea vor participa la eveniment și Serviciului Român de Informații (SRI), precum și Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Ediția din acest an va oferi publicului o abordare mult mai largă a domeniului securității pe Internet. Evenimentul este deschis pentru toată lumea — o adevărată platformă interactivă de dialog între instituții, specialiști IT, companii și publicul larg utilizator al internetului.

Miercuri 21-23 septembrie va avea loc „Training Days”, cursuri de sensibilizare și OSINT, pentru grupuri de începători și intermediari; pentru factorii de decizie și IT din întreprinderi.

Miercuri 23 septembrie va avea loc „Awareness Day” la Casa de Cultură, cel mai mare eveniment de sensibilizare în domeniulsecurității pe internet realizat vreodată în România, destinat copiilor, tinerilor și publicului larg. Cei care vor vorbi in cadrul acestui eveniment sunt specialiști de renume, vor oferi publicului informații deosebit de prețioase și vor realiza demonstrați live în cele trei mari momente ale zilei: dimineața pentru copii, după-amiaza pentru tineri și seara pentru adulți.

Sursa foto: www.nineoclock.ro
Sursa articolului: www.securityportal.ro