Actualizări de securitate critice pentru Adobe Reader

Adobe a anuntat ca va emite actualizari de securitate in aceasta saptamana pentru vizualizatorul sau PDF, Reader, precum si pentru creatorul sau PDF, Acrobat.

Adobe nu va actualiza insa Flash Player, programul sau media playing foarte popular, scrie smartnews.roAdobe a preluat modelul Microsoft in livrarea actualizarilor de securitate in cea de-a doua zi de marti a fiecarei luni si emite notificari in avans cu privire la aceste actualizari inca din ziua de joi anterioara.

Adobe Reader 10 si 11, precum si Acrobat 10 si 11, vor fi remediate pe Windows si OS X, a declarat Adobe.

Actualizari le vor fi marcate drept critice, ceea ce indica faptul ca, daca vulnerabilitatile ar fi exploatate cu succes de infractorii cibernetici, ar putea fi folosite pentru a deturna un PC si pentru a injecta malware in masina.

Adobe se bazeaza pe acelas sistem de evaluare in patru pasi a amenintarilor, creat de Microsoft, care cuprinde urmatoarele evaluari: critic, important, moderat si scazut. Desi Adobe nu a oferit detalii cu privire la viitoarele actualizari, acesta a atribuit patch-urilor evaluarea “Prioritatea 1”.

Adobe recomanda administratorilor sa instaleze actualizarea cat de curand posibil (de exemplu, in termen de 72 de ore)”, a scris Adobe pe pagina care defineste nvivelurile de prioritate.

Adobe a emis ultima data patch-uri pentru Reader si Acrobat la data de 12 august. Compania a remediat defectiuni in aceste programe de trei ori in acest an.

Adobe Flash Player, care este instalat si utilizat mai mult decat Reader, nu va fi remediat in aceasta saptamana. De la inceputul anului 2014, Adobe a lansat 10 actualizari de securitate pentru Flash Player, cel putin cate una in fiecare luna.

Sursa foto: www.noobslab.com
Sursa articolului: www.securityportal.ro