Anonymous a creat un radio pentru comunicații sigure

Entități afiliate grupului Anonymous au realizat un proiect de comunicare sigură prin folosirea radioului open source Fldigi.

Potrivit descrierii de pe pagina oficială, proiectul numit Airchat  a fost realizat pentru a oferi activiștilor o modalitate de a comunica în mod direct, fără a folosi infrastructura celulară sau a Internetului. Grupul susține că a schimbat ,,lățimea de bandă cu libertatea, simplitate și costuri mici”, scrie The Register.

Grupul susține că proiectul a fost realizat pentru a permite anonimitatea în comunicații și ignorarea licențierii.  Pentru anonimitate, sistemul utilizează Lulzpacket, care administrează corectarea erorilor și criptarea. Există două tipuri de comunicare, anume transmisiunile text care pot fi primite de oricine este aflat în raza de acțiune și criptarea asimetrică, pentru comunicare anonimă. Oricine poate primi un pachet criptat, însă doar deținătorul cheii private îl poate decripta.

,, Fiecare nod administrează ceea ce este transmis. Nu există identificare hardware sau identificare a transmisiunii. Doar pachetele contează, iar transmisiunile sunt anonime”, scrie pe pagina proiectului. Software-ul este proiectat să lucreze cu orice emițător, fapt care permite oricărui utilizator să transmită pe orice frecvență, de pe un dispozitiv ieftin.

AirChat include și funcționalitate LAN de bază, pentru ca utilizatorii să se poată conecta la o rețea locală printr-un emițător AirChat. Există și un gateway pentru Internet, cu suport proxy și Tor (rețea pentru transmisiuni anonime).

Sursa foto: www.opgraffiti.deviantart.com
Sursa articolului: www.securityportal.ro