Apple creste securitatea pentru Face Time si iMessage

Apple a consolidat securitatea pentru aplicatiile sale de text si mesaje video prin adaugarea autentificarii two-factor (2FA), insa expertii in securitate sustin ca poate fi facut mai mult pentru protejarea utilizatorilor.
Capacitatea de a folosi 2FA a fost adaugata conturilor Apple iTunes si iCloud in martie 2013, insa Apple a extins functionalitatea la iMessage si Face Time abia acum.
Solicitand utilizatorilor iMessage si FaceTime pe iPhone, iPad si pe computerele Mac sa introduca un cod de securitate dupa obisnuitele username-uri si parole, se ingreuneaza accesul hackerilor la conturi.
Protectia suplimentara inseamna ca, chiar daca un hacker este capabil sa fure username-ul si parola, acesta nu va putea accesa conturile utilizatorului fara un cod transmis prin mesaj SMS sau un cod de recuperare de urgenta.
Aceasta va impiedica hackerii sa preia controlul asupra conturilor si sa trimita mesaje contactelor, pentru a ajunge sa faca schimb de informatii cu caracter personal.
Apple sfatuieste utilizatorii sa nu salveze codul de recuperare pe un dispozitiv mobil sau pe un computer, deoarece aceasta ar oferi unui utilizator neautorizat posibilitatea de a accesa conturile Apple.
Desi a salutat decizia, Rik Ferguson, vicepresedinte pentru cercetare de securitate al Trend Micro, a declarat pentru The Guardian ca ar trebui sa se faca mai mult pentru asigurarea conturilor utilizatorilor.
Acesta a subliniat ca autentificarea 2FA a Apple nu este la fel ca autentificarea 2FA care necesita de obice un al doilea factor fizic precum un token, un card sau un biometric.
Ferguson a precizat ca autentificarea two-factor folosita de Apple, Google si Facebook consta doar in doua lucrurii pe care utilizatorii le cunosc, insa nu le cere sa aiba nimic fizic pentru a se autentifica.
Metodele de autentificare two-factor care nu au un element fizic sunt mult mai usor de rasturnat, deoarece se bazeaza pe mesaje text SMS care ar putea fi deturnate de atacatori.
Pentru a activa un plus de securitate, utilizatorii iMessage si FaceTime trebuie sa acceseze My Apple ID, sa selecteze “Manage your Apple ID” si sa se logheze. Apoi, trebuie sa selecteze “Password and Security” si “Two-Step Authentication”, dupa care “Get Started” si sa urmeze instructiunile.
La o conferinta de securitate recenta din Londra, directorul executiv al Global Identity Foundation, Paul Simmonds, a criticat industria tehnologiei de securitate pentru faptul ca nu reuseste sa ofere o metoda acceptata universal de autentificare.
Sursa foto: www.norebbo.com
Sursa articolului: www.smartnews.ro