Bitdefender a dezvoltat o soluție împotriva formelor de ransomware

Bitdefender oferă o soluţie împotriva ameninţărilor din familia Crypto-Ransomware exploatând punctele slabe din mecanismul de răspândire a viruşilor.

Bitdefender a dezvoltat un nou set de instrumente care protejează terminalele utilizatorilor de versiunile actuale şi viitoare ale familiilor de ransomware CTB-Locker, Locky şi TeslaCrypt, exploatând punctele slabe din mecanismul de răspândire a viruşilor, scrie go4it.ro

„Noul antidot este rezultatul unui program continuu de dezvoltare de soluţii împotriva celei mai prolifice ameninţări ale momentului. Am căutat modalităţi prin care să prevenim ca acest ransomware să cripteze fişiere de pe computerele care nu sunt protejate de soluţii de securitate Bitdefender şi ne-am dat seama că putem dezvolta acest vaccin”,  spune Cătălin Coşoi, Chief Security Strategist al Bitdefender.

Această soluţie vine într-o vreme potrivită, deoarece studii recent au arătat că ameninţările de tip ransomware se vor dezvolta în 2016, dat fiind că virusul este uşor de programat şi poate fi depistat cu dificultate. În noiembrie 2015, Bitdefender a fost primul furnizor de soluţii de securitate IT care a pus la dispoziţia utilizatorilor un set de instrumente de decriptare pentru fişierele afectate de prima versiune a virusului ransomware ce rulează pe Linux, menite să readucă fişierele compromise la versiunea iniţială, scrie adevarul.ro.

În aceeaşi lună, un studiu al companiei arăta că 48% din românii victime ale clasei de viruşi ransomware au plătit pentru a-şi recupera datele personale de pe terminalul blocat. Românii spun că ar plăti în primul rând pentru programele software din computer, urmate de documentele de serviciu şi de fotografiile personale. Suma medie pe care ar fi dispuşi să o plătească este de 550 de lei.

Sursa foto: itproportal.com
Sursa articolului: securityportal.ro