Ce se poate întâmpla într-un simplu joc instalat pe Android

Stim deja cu totii ca Android este sistemul de operare cel mai atact de infractorii cibernetici. Motivul este simplu: hackerii si-au indreptat atentia catre numarul cel mai mare de utilizatori. Ceea ce nu stim insa este ca aproximativ 13% din cele mai descarcate jocuri de Android au reclame, ce pot trimite numarul de telefon al utilizatorilor catre terti – potrivit Bitdefender.

Concluzia este rezultatul unui studiu in cadrul caruia companie de securitate a analizat nu mai putin de 130.000 de aplicatii din Google Play. Desi publicitatea este cat se poate de inofensiva la prima vedere, unele reclame colecteaza date de la useri, informatii ce apoi sunt distribuite unor companii sau chiar vandute.

Bitfefender da si exemple: Jocul Speed Parking 3D, pe locul 35 in Google Play in topul celor mai descarcate aplicatii gratuite in Romania, cu mai bine de 4 milioane de utilizatori, solicita diverse informatii printre care si numarul de telefon. La aceasta aplicatie se adauga si Fingerprint Lock Scanner (trimite numarul de telefon catre terti) sau Rubik Cube 3D oriSpeedtest.net care memoreaza chiar si coordonatele geografice ale utilizatorului.

Sursa foto:wikitech.hu
Sursa articolului: TehnoPol