Dacă vedeţi reclame pe Wikipedia, aveţi PC-ul infestat

“Daca vedeti reclame pe Wikipedia, aveti PC-ul infestat” este anuntul oficial facut de reprezentantii Wikipedia chiar pe blogul enciclopediei online.

Cum foarte multi utilizatori au semnalat in ultima perioada probleme de securitate asociate cu bannerele de pe Wikipedia, oficialii enciclopediei online au anuntat public ei nu posteaza nicio reclama pe paginile articolelor, Wikipedia fiind finantata exclusiv de catre donatori. Oamenii care doresc sa sustina proiectul online ofera, in medie, 30 de dolari pe luna, bani suficienti in prezent pentru continuarea proiectului.

“Suntem aici pentru a distribui cunostinte tuturor oamenilor de pe planeta, niciodata nu vom avea reclame”, mai explica oficialii pe blog-ul Wikipedia.

Chiar daca de cele mai multe ori utilizatorii nu au anuntat alta problema decat faptul ca nu pot accesa anumite texte de pe Wikipedia, din cauza bannerelor, faptul ca PC-ul userilor este infestat cu un virus ar trebui sa atraga mai multe semne de intrebare pentru utilizatorii care nu au un antivirus eficient.

Sursa foto: news.cnet.com
Sursa articolului: TehnoPol