De la o simplă extensie de Chrome la like-uri pe Facebook

Cei care folosesc browser-ul Chrome si au extensii multe instalate ar trebui sa fie cu bagare de seama. Specialistii in securitate ne atrag atentia asupra fraudelor care pot avea loc. Ultima problema de securitate ce priveste extensiile Chrome face ca utilizatorii sa dea automat like-uri la mii de pagini pe Facebook.

Mai precis, userii isi instaleaza o extensie a Chrome si infractorii cibernetici reusesc sa seteze contul de Facebook al utilizatorilor sa dea like automat la zeci de mii de pagini – ne atrag atentia cei de la Bitdefender.

Ulterior, paginile care au strans like-urile sunt vandute mai departe sau sunt folosite pentru a infesta calculatoarele celor care au devenit fani.

Ce se intampla mai exact?

Utilizatorii primesc link-uri catre un site cu filmulete. Pagina este localizata pe un domeniu international (xn--47aaeaba.com) care redirectioneaza utilizatorii catre domeniul fast[removed]e.com (inregistrat pe 17 februarie in Turcia).

Aceasta pagina ii cere userului sa instaleze o versiune speciala a Flash Player pentru a putea vedea clipul. Odata extensia Business Flash Player instalata aceasta acceseaza cookie-urile din Facebook si poate da like paginilor in numele utilizatorului.

Sursa foto: gandul.info
Sursa articolului: TehnoPol